Op de twee (uitverkochte) voorstellingen tijdens de Gentse Feesten kwamen enkel zeer goede reacties. Dus gaat TEGENDRAADS op tournee.

De theatervoorstelling TEGENDRAADS boeken? Meer info vind je HIER.

Wat vinden toeschouwers van TEGENDRAADS op het podium?

“Hartverwarmend, vermakelijk en ontroerend. Eeckman beeldt met overtuiging uit wat lijkt op half-autobiografische, half-fictieve scènes uit de bizarre jeugd van een kwetsbaar en tegelijk sterk personage. Hij speelt dat personage niet, maar leeft het op het toneel. Daarbij trekt hij alle registers open: angst, opstandigheid, milde spot en verfijnde humor. De dialogen met twee prachtige poppen vormen wat mij betreft het hoogtepunt. Alles klopt aan deze voorstelling: van aankleding tot en met de subtiele pianobegeleiding.”

Johan Berger

“Auteur Edgard Eeckman heeft een goede pen. Zijn bundel Tegendraads met de dertig verhalen over een Fernand Slagmeulders is een literaire parel, naar vorm en naar inhoud. Laatst zag ik acteur Edgard Eeckman aan het werk. De wijze waarop hij enkele van zijn verhalen op scène bracht, geeft een derde en zeer beklijvende meerwaarde aan zijn werk.”

Herman Balthazar

Uit het leven gegrepen. Schrijnende soms zwarte humor die met een zachte mantel van liefde overgoten wordt door een warme verteller en een virtuoze pianist. Een mix van geanimeerde verhalen en muzikale exploten die op een heel unieke manier de toeschouwer confronteren met het leven in al zijn facetten. Een echte aanrader!

Koen Mertens

“Ik vond het heel fijn en goed. De dialoog en de muziek van de piano waren zeer goed op elkaar afgestemd en heel passend. De poppen waren ook heel emotioneel en aandoenlijk gebracht.”

Yves Walgraeve

“Edgard Eeckman is een rasverteller. Zowat uit het leven gegrepen. Knappe prestatie. De voorstelling triggert om het boek ter hand te nemen.”

Dirk Maes

“In Tegendraads analyseert het hoofdpersonage zijn verleden en zichzelf met humor en troost. Als kijker en luisteraar leer je dat het tegemoetkomen aan de noden van ons innerlijke kind, misschien wel het volwassenste is dat we kunnen doen. Ons niet anders voordoen dan we zijn. Tegendraads brengt op een meeslepende manier naar voor waar we allemaal nu en dan mee worstelen: dat van ieder van ons al eens wordt verwacht meer te zijn dan enkel en alleen zichzelf, voor de ander. Niet willen voldoen aan die verwachting, lijkt dan voor de ander op een tegendraadse daad.”

Karen Feyen

“Minimaal decor, maar … met een welsprekende acteur en zijn draaiboek, 2 prachtige poppen in een speelgoedkist en een zalige pianist. Een herkenbare inkijk voor intimi en tegelijk tal van anekdotes die iedereen kan plaatsen. Een uur volle verademing.”

Philippe Vandamme

“Bij het verlaten van de opvoering van Tegendraads slaat een zachte verwarring toe. Zijn we niet allemaal een beetje Fernand Slagmeulders? Of één van de flankerende protagonisten? Of willen we dat uitgerekend juist niet zijn? Misschien zoekt Edgard Eeckman niet naar antwoorden, maar naar vragen. En dat doet hij schitterend. Met hulp uiteraard. Van prachtige flarden piano. En van twee poppen. Zonder zich te verstoppen als buikspreker. Beklijvend.”

Philippe Demeyer

“Edgard Eeckman is een rasverteller. Hij doet zijn poppen tot leven komen in de prachtige voorstelling. Je wordt meegetrokken in een verhaal waar duister en humor elkaar constant ontmoeten. De voorstelling beklijft.”

Frank  Demeyer

“Nand, de jongen met de sproeten en het rosse haar … je sluit hem in je hart tijdens deze voorstelling. De verhalen doen nu eens verstillen, dan weer glimlachen. Auteur en acteur Edgard Eeckman vertelt, fluistert, schreeuwt, lacht terwijl we Nand volgen doorheen zijn levensloop. Tegendraads toont de lelijkste en de mooiste kanten van de mens, de kwetsbaarheid en tegelijk de kracht. En dat kan niemand onberoerd laten.”

Petra Van San

“In een tijdperk van grote Blockbusters is Tegendraads een authentieke, intimistische, tegendraadse theatervertelling waarin alle registers van wat het medium kan bieden aan bod komen, inclusief een lach en een traan. Blijkbaar is slagen in het leven equivalent van klimmen, hoewel afdalen in stijl zeker zo moeilijk is.”

Tom Feyen

“Uit het tragikomische boek Tegendraads hebben de auteur-acteur Edgard Eeckman en de regisseur Wim Lanckrock in de gelijknamige muziektheatervoorstelling vooral de scènes gelicht waarin de autoritaire vader de plak zwaait en kleine Nand of opgroeiende Fernand Slagmeulders eerst ondergaat maar zich dan gaandeweg verzet. Het zet je als toeschouwer meteen op scherp voor soms confronterende, bijtende humor. Maar Eeckman spiegelt zijn ziel ook op een gevoelige, kwetsbare manier als hij Nand en zijn vader speelt via twee poppen. De pianomuziek van Marc Borms meandert op een vernuftige, fijnzinnige, humoristische en gezapige manier doorheen de voorstelling, die prachtig verrassend eindigt met de onthulling van een familiegeheim voor Nand.”

Joël Neyt

De theatervoorstelling boeken? Meer info vind je HIER.