De nieuwe voorstelling ‘Marijke begrijpt het niet’ ging op 20 en 25 juli in première in het Gentse Theater Tinnenpot voor twee uitverkochte zalen. Ze wordt nog gespeeld tot eind 2025 en kan vanaf nu geboekt worden.

Tijdens de voorstelling ‘Marijke begrijpt het niet‘ brengt de ernstige professor Edgard F. F. Eeckman een lezing met als thema ‘Hoe humaan is de zorg?’ Maar al snel vergeet hij te lezen en verliest hij zich helemaal in het kleurrijk verhaal van het hoofdpersonage, de 70-jarige weduwe en patiënte Marijke. De professor laat je met humor haar tocht door de zorg en haar ontmoetingen met allerhande personages in die zorg mee beleven. Wat Marijke niet begrijpt en hoe humaan de zorg is, kunnen de toeschouwers zelf besluiten. Niet vrijblijvend maar mét een knipoog.

Edgard baseert zich voor de inhoud op zijn eigen doctoraatsonderzoek, zijn 16-jaar lange ervaring als communicatiemanager van een ziekenhuis, talrijke bezoeken aan andere ziekenhuizen, zijn ervaring als patiënt en die van naasten, en op de vele ervaringen en getuigenissen van zorgvragers en zorgverstrekkers. Regieadvies: Wim Lanckrock.

De voorstelling duurt één uur en kan vanaf nu geboekt worden. Ze kan zowel in kleine als grotere zalen gebracht worden. Relevant voor elkeen met ervaring in zorg en zeker voor de zorgsector, maar ook daarbuiten, dus voor een algemeen publiek. In de zorgsector kan de voorstelling worden gevolgd door een bespreking waaraan Edgard Eeckman kan deelnemen.

 

Boek via mail naar info@patientempowerment.be.

Spontane reacties van toeschouwers

“Ik was vandaag aanwezig tijdens je voorstelling in Tinnenpot. Een zeer originele methode om iets ‘eerder inhoudelijks, theoretisch’ toch op een visuele manier weer te geven. Ook het voortdurend omschakelen naar diverse personages kwam goed binnen. De humoristische insteek maakt het bijkomend aangenaam. Ook het eens een moment volledig uit je rol stappen en iets rechtstreeks vragen aan of zeggen aan het publiek, geeft altijd een bijzonder effect. Inhoudelijk was ik volledig mee omdat het zo herkenbaar is voor mijn echtgenote en onze ervaringen van meer dan 20 jaar in een zorgomgeving”
Dirk

 

“Ik heb genoten van de voorstelling. Het levensecht verhaal van Marijke werd authentiek gebracht en legde met humor en op een originele manier een pijnlijke realiteit bloot: geneeskunde is jammer genoeg ook business en de patiënt als ‘puppet on a string’.”
Pascal
Ik heb zeer genoten van de voorstelling. Als ex-verpleegkundige vond ik alls zeer herkenbaar. Ik wandelde bijna met Marijke mee door de gangen. Vorige week was ik voor het eerst sinds lang in het ziekenhuis en ik ervaarde helemaal dezelfde verwarring als Marijke, aan de inschrijvingen, het zoeken van de route, de digitale toestellen, ik deed alles verkeerd. Bij toeval was er toch een baliemedewerker waaraan ik uitleg kon vragen. Je moet ook je parkeerticket inscannen voor een goedkoper tarief en dat wist ik niet. Het opzoeken op het internet is niet voor iedereen even evident. Er is nog veel werk om onze zorg voor iedereen helemaal toegankelijk te maken. Dat illustreert zowel mijn ervaring als deze boeiende theatervoorstelling.
Mieke
“Ik wou je hierbij nog eens feliciteren en danken voor de mooie voorstelling, waarin je alle mogelijke problemen van de zorg heel duidelijk en herkenbaar hebt opgelijst voor de aanwezigen … Iedereen heeft goed beseft dat verandering echt nodig is, oudere maar ook jongeren vele dingen anders zouden willen … Een opdracht voor de steeds groter uitdeinende vzw Patient Empowerment. Ook de presentatie van de verschillende personages en je stemimitaties waren zeer goed, zelfs voordragen en zang kwamen aan bod, in een woord, fantastisch!”
Freddy

Een voorstelling boeken?

Reseveer of vraag bijkomende info op via info@edgardeeckman.be. Een van de voorstellingen in juli werd op video opgenomen en het is mogelijk die te bekijken alvorens te boeken.

 Op de de hoogte blijven?

Schrijf je dan meteen in op de creatieve nieuwsbrief van Edgard.
We spammen niet!