Theater

Een verhaal mee vertellen op een podium of een eigen verhaal vertellen. Mensen meenemen naar een andere wereld.

De humor is nooit ver weg, maar altijd gaat het ergens over. Ernstige humor of humoristische ernst?

BOEK NU

Marijke begrijpt het niet.

Tijdens de voorstelling getiteld ‘Marijke begrijpt het niet’ brengt de erstige professor Edgard F. F. Eeckman een lezing met als thema ‘Hoe humaan is de zorg?’ Maar al snel vergeet hij te lezen en  verliest hij zich helemaal in het verhaal van de 70-jarige weduwe en patiënte Marijke. De professor laat je haar tocht door de zorg en haar ontmoetingen met allerhande personages in die zorg mee beleven. Niet vrijblijvend maar mét een knipoog.

Duurtijd: ongeveer 60 minuten. Boek via mail naar info@patientempowerment.be.

TEGENDRAADS op de planken

Begeleid door muzikant Marc Borms evoceerde auteur en acteur Edgard Eeckman tijdens de Gentse Feesten 2023 het verhaal van Fernand Slagmeulders, hoofdpersonage in zijn eerste fictieboek: ‘TEGENDRAADS, De levensavonturen van Fernand Slagmeulders in 30 tragikomische scènes’. De regie was van Wim Lanckrock.

Reacties van toeschouwers lezen? Klik HIER.

Edgard schrijft, regisseert en acteert.

  • Tussen 2000 en 2008 trad Edgard intensief op met eigen cabareteske avondvullende theatermonologen. Hij schreef en bracht o.m. ‘De spiegel van Fernand’, ‘En toen werd het gezellig’, ‘Niets dan de waarheid’, ‘Kan ik er iets aan doen’ en ‘The F-word’. 
  • De cabareteske theatermonoloog ’the F-Word’ werd herschreven als de cabaretvoorstelling voor een acteursploeg ‘Fun’. In 2010 werd de voorstelling gespeeld door de Kluisbergse Toneelvereniging ‘Tegen Wind en Stroom’.
  • In oktober-december 2009 bracht theater De WAANzin uit Gent Edgards nieuwe theatertekst ‘The murder(s) of Edgar Allan Poe’. Edgard regisseerde ook.
  • In oktober 2012 werd ‘De groote vakantie’ in een regie van Edgard opgevoerd door Theater de WAANzin. Welk denkproces doorloopt een onderwijzeres die te horen krijgt dat ze nog 8 maanden te leven heeft? 
  • Edgard schreef in 2016 de theatertekst ‘Veel gedoe om iets’, geïnspireerd op het bekende stuk van William Shakespeare. Een acteursploeg speelt een komedie van de Engels bard, maar de repetities zijn minder grappig …

Geïnteresseerd in de theaterteksten? Mail naar info@edgard.be.

Wordt verwacht …

Nieuwe theatervoorstelling in de maak

 

Edgard schrijft aan een nieuw fictieboek en een theatervertelling die in juli 2025 in de zaal zou komen. Het onderwerp houdt hij nog even stil.

Hij is steeds op zoek naar mensen die willen meewerken. Interesse? Mail hem via info@patientempowerment.be.