Theater

Een verhaal mee vertellen op een podium of een eigen verhaal vertellen. Mensen meenemen naar een andere wereld.

De humor is nooit ver weg, maar altijd gaat het ergens over. Ernstige humor of humoristische ernst?

NIEUW: de theatervoorstelling TEGENDRAADS

Fernand Slagmeulders heeft een allergie voor eigendunk, een overblijfsel van de tirannieke opvoeding door een ijdele vader-professor. Die vond dat zijn zoon in het maatschappelijk kiekeskot op de bovenste stok moest zitten om net als hijzelf naar hartenlust de kippen lager in de rangorde te kunnen pikken. In reactie ontpopt de zoon zich als een stille opstandeling. En ook als volwassen man biedt hij weerstand tegen dikdoenerij en zelfgenoegzaamheid zonder direct de confrontatie aan te gaan. Nuchterheid en bijtende humor zijn z’n voornaamste wapens. Daarmee baant hij zijn eigen weg.

Begeleid door muzikant Marc Borms evoceert auteur en acteur Edgard Eeckman het verhaal van Fernand in treffende scènes die emotioneel raken. Een authentiek verhaal van een kwetsbaar mens met een sterke persoonlijkheid. De regie is van Wim Lanckrock. De inspiratiebron is het eerste fictieboek van Edgard ‘TEGENDRAADS, De levensavonturen van Fernand Slagmeulders in 30 tragikomische scènes’.

De voorstelling duurt ongeveer één uur. Ze werd voor het eerst gespeeld tijdens de Gentse Feesten 2023. Reacties van toeschouwers lezen? Klik HIER.

 

Info ontvangen over het boeken van de voorstelling? Mail naar info@edgardeeckman.be.

‘Hoe humaan is de zorg?’ 

Op vraag brengt Edgard een geanimeerde uiteenzetting met als thema ‘Hoe humaan is de zorg?’ Duurtijd: ongeveer 60 minuten.

Edgard schrijft, regisseert en acteert.

  • Tussen 2000 en 2008 trad Edgard intensief op met eigen cabareteske avondvullende theatermonologen. Hij schreef en bracht o.m. ‘De spiegel van Fernand’, ‘En toen werd het gezellig’, ‘Niets dan de waarheid’, ‘Kan ik er iets aan doen’ en ‘The F-word’. 
  • De cabareteske theatermonoloog ’the F-Word’ werd herschreven als de cabaretvoorstelling voor een acteursploeg ‘Fun’. In 2010 werd de voorstelling gespeeld door de Kluisbergse Toneelvereniging ‘Tegen Wind en Stroom’.
  • In oktober-december 2009 bracht theater De WAANzin uit Gent Edgards nieuwe theatertekst ‘The murder(s) of Edgar Allan Poe’. Edgard regisseerde ook.
  • In oktober 2012 werd ‘De groote vakantie’ in een regie van Edgard opgevoerd door Theater de WAANzin. Welk denkproces doorloopt een onderwijzeres die te horen krijgt dat ze nog 8 maanden te leven heeft? 
  • Edgard schreef in 2016 de theatertekst ‘Veel gedoe om iets’, geïnspireerd op het bekende stuk van William Shakespeare. Een acteursploeg speelt een komedie van de Engels bard, maar de repetities zijn minder grappig …

Geïnteresseerd in de theaterteksten? Mail naar info@edgard.be.

Wordt verwacht …

Nieuwe theatervoorstelling in de maak

 

Edgard schrijft aan een theatervertelling die in juli 2024 in de zaal zou komen. Het onderwerp houdt hij nog even stil.