Theater

Een verhaal mee vertellen op een podium of een eigen verhaal vertellen. Mensen meenemen naar een andere wereld.

De humor is nooit ver weg, maar altijd gaat het ergens over. Ernstige humor of humoristische ernst?

Edgard schrijft, regisseert en acteert.

  • Tussen 2000 en 2008 trad Edgard intensief op met eigen cabareteske avondvullende theatermonologen. Hij schreef en bracht o.m. ‘De spiegel van Fernand’, ‘En toen werd het gezellig’, ‘Niets dan de waarheid’, ‘Kan ik er iets aan doen’ en ‘The F-word’. 
  • De cabareteske theatermonoloog ’the F-Word’ werd herschreven als de cabaretvoorstelling voor een acteursploeg ‘Fun’. In 2010 werd de voorstelling gespeeld door de Kluisbergse Toneelvereniging ‘Tegen Wind en Stroom’.
  • In oktober-december 2009 bracht theater De WAANzin uit Gent Edgards nieuwe theatertekst ‘The murder(s) of Edgar Allan Poe’. Edgard regisseerde ook.
  • In oktober 2012 werd ‘De groote vakantie’ in een regie van Edgard opgevoerd door Theater de WAANzin. Welk denkproces doorloopt een onderwijzeres die te horen krijgt dat ze nog 8 maanden te leven heeft? 
  • Edgard schreef in 2016 de theatertekst ‘Veel gedoe om iets’, geïnspireerd op het bekende stuk van William Shakespeare. Een acteursploeg speelt een komedie van de Engels bard, maar de repetities zijn minder grappig …

Geïnteresseerd in de theaterteksten? Mail naar info@edgard.be.

Wordt verwacht …

Fernand Slagmeulders op het podium: juli 2023

 

Edgard bereidt samen met muzikant Marc Borms en dramaturg Wim Lankrock een theatrale lezing voor van fragmenten uit zijn fictieboek ‘TEGENDRAADS, de levensavonturen van Fernand Slagmeulders in 30 tragikomische scènes’. De try-outs van de voorstelling worden gespeeld tijdens de Gentse feesten (juli 2023).

‘Hoe humaan is de zorg?’ 

Edgard bereidt een geanimeerde uiteenzetting voor met als thema ‘Hoe humaan is de zorg?’. Duurtijd: ongeveer 60 minuten.

Nieuwe theatervoorstelling in de maak

 

Edgard schrijft aan een theatermonoloog die in juli 2024 in de zaal zou komen. Het onderwerp houdt hij nog even stil.