Bestel het nu!

Edgards eerste fictieboek is bij Willems Uitgevers van de persen gerold: ‘TEGENDRAADS, de levensavonturen van Fernand Slagmeulders in 30 tragikomische scènes’.

Info en bestellen: Edgard Eeckman – Boeken.cafe

 

Waarover gaat het boek?

Fernand Slagmeulders vindt de personeelsdirecteur een mossel en het politieke bestuur van de gemeente Kwallekamp een mosselbank. Hij ziet hoe de gemeente lijdt onder de ‘appartementitis’ en samen met vrolijke friturist Yoep ondersteunt hij clandestien lokale actievoerders. Zonder risico is dat niet, want Fernand is hoofd van de groendienst. Maar zijn stille weerstand werpt vruchten af. Ondertussen ligt hij er niet wakker van dat zijn echtgenote Flérine de Wailliet de Choux – tweemaal kleine d – als academicus driemaal meer verdient dan hij en vaak in het buitenland is. Ze hebben geleerd elkaar te respecteren voor wie ze zijn. Voor eigendunk heeft Fernand Slagmeulders een allergie, een overblijfsel van zijn opvoeding door een tirannieke vader-professor die vond dat zijn zonen in het maatschappelijk kiekeskot op de bovenste stok moesten zitten. Vader pikte kippen lager in de rangorde dat het een lust was. Daar droeg het voltallige gezin de sporen van. Moeder liet begaan en Fernand sloot zich op in zichzelf en in een cocon van dromen. In hartje Ardennen en zonder vader vinden Fernands moeder en haar twee zonen zeldzame rust en elkaar. Zelf doet Fernand het met zijn twee dochters en kleinkinderen met vallen en opstaan, maar bewust helemaal anders dan zijn vader. Hij leeft finaal volgens het geheime advies dat zijn overgrootmoeder hem op haar sterfbed gaf.

Verhalenbundel, novelle of roman?

Is ‘Tegendraads’ een verhalenbundel, een novelle of een roman? Wie één van deze drie vormen graag leest, behoort tot de doelgroep van dit boek. Het zijn dertig niet-chronologisch vertelde verhalen die met elkaar verbonden zijn, maar wel apart gelezen kunnen worden.

De eerste reacties van lezers …

Wat vinden lezers van TEGENDRAADS?

Bestel het nu!

TEGENDRAADS heeft een hardcover en telt 154 bladzijden. Arnout Fierens alias Arnulf zorgde voor drie sfeervolle illustraties.

Info en bestellen: Edgard Eeckman – Boeken.cafe