“De groote vakantie, een tekst van Edgard Eeckman,wordt onder zijn regie in een prachtig, ontroerend en humoristisch theaterstuk omgezet. Het gaat over een ernstig thema, het levenseinde, maar is doorspekt met humor waardoor het een bijzondere ervaring is,’ zegt Dirk Van Beveren, streekpuntcoördinator van OKRA in Gent.

Waarover gaat ‘De groote vakantie’?

De dokter stelt een diagnose en opeens is het levenseinde van onderwijzers Tessa een precieze datum. Hoe neemt ze die laatste bocht voor de eindmeet? Vriendinnen, buren, specialisten geven commentaar. En terwijl ze op de achtergrond haar eigen slot organiseert, gooit ze het leven van haar omgeving behoorlijk overhoop.

Maar het gebeuren leidt niet tot dodelijke ernst, integendeel zelfs. Magere Hein zit vol humor. Ook wacht om de hoek gewoon een eindeloos lange grote vakantie.

 

 

 

 

‘De groote vakantie’ werd in 2013 met veel succes meermaals opgevoerd door het Gentse theatergezelschap de WAANzin (zie de foto’s bij dit bericht).

Praktische info

‘Er zullen minstens 20 repetities gepland worden. Die gaan hoofdzakelijk overdag door in Gent. Maar pas bij de laatste repetities zal de volledige acteursploeg aanwezig moeten zijn,’ geeft Dirk mee. ‘We willen van start gaan in september zodat we in het voorjaar van 2025 klaar zijn voor de voorstellingen.’

Wat OKRA precies zoekt? 13 enthousiaste mensen die hun gevoelens willen aanboren op een podium, zich kwetsbaar kunnen opstellen en die willen meewerken om een ontroerende, eerlijke en grappige voorstelling te brengen.

Ben je kandidaat?

Mail naar Dirk Van Beveren of Nic Fruru en voeg er je leeftijd en een foto aan toe waar je volledig op staat.

 Op de de hoogte blijven?

Schrijf je dan meteen in voor de creatieve nieuwsbrief van Edgard.